Welkom op "Les Bouis"

 “Les Bouis” is een oud boeren complex, met woonhuis, schuren en een vennetje in de Combraille. Ruim een kilometer van het dorpje Saint Hilaire de Pionsat. Gelegen in het noord-westelijke deel van de Puy-de Dôme, in de regio Auvergne.

Een lieflijk, dunbevolkt gebied met nog vriendelijk groetende mensen. De groene heuvels met zijn omzoomde weilanden, akkers en grote bomen zijn kenmerkend voor dit gebied.

De rust, de ruimte en de stilte zijn hier alom aanwezig. De tijd is hier weinig meer dan een verandering van lichtval. Het fluiten van de vogels , kwaken van de kikkers, het balken van onze ezels en het loeien van de koeien in de wei vlakbij zijn de geluiden die het ruisen van de wind in de bomen af en toe overstemmen. De natuur lijkt je helemaal op te nemen, je wordt er deel van.

De dualiteit is in alle harmonie aanwezig, lieflijke groene heuvels met omzoomde weilanden en akkers, grote bomen en ruige dalen met snel stromende beekjes.

Omdat hier buiten in een omtrek van 1 km geen straatverlichting is kan het aardedonker zijn met fantastische nachtelijke hemels. 

De roep van de uil waakt over je, hij laat je ’s avond in slaap vallen en als je wakker wordt is hij er nog steeds.

Lees meer

Paul Boschman

Paul Boschman is lid sinds 03/05/2019. U kunt de eigenaar contacteren in het nederlands, engels, frans, duits.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .

Bekijk het volledige aanbod van Paul
Prijs op aanvraag
 
10 

Wanneer gaat u op vakantie?

1
0

Bijkomende kosten:

  • Badlinnen
    € 5,00 per week (betaling: ter plaatse)
  • Bedlinnen
    € 5,00 per week (betaling: ter plaatse)

Verhuurder spreekt nederlands, engels, frans, duits

Contacteer verhuurder

Interieur

La vieille maison is het oude woonhuis en dateert van rond 1800. Beneden is een grote leefruimte met oude schouw, open haard en broodoven. Daarnaast is een grote ruimte die voor een groep of voor workshops gebruikt kan worden. De eveneens grote keuken is uitstekend geschikt om voor groepen te koken.

Op de bovenverdieping zijn 3 zeer ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer. Uiteraard hebben we zo veel mogelijk oude elementen in tact gehouden. Juist die elementen maken zo’n huis zo sfeervol.

Je kunt hier verblijven met een groep voor workshops of samen met vrienden.

De huurprijs van het huis, keuken, de drie grote slaapkamers met elk een eigen badkamer is € 750,– per week.Bij gebruik van minder kamers (en dus ook minder personen) kan er korting gegeven worden.

 Afhankelijk van de behoefte worden er op de kamers 1 of 2 persoonsbedden geplaatst.

Voor cursussen in de sfeer van Yoga en/of meditatie is een cursusruimte aanwezig welke gebruikt kan worden.


Lees meer

Omgeving

Les Bouis ligt buiten het dorpje St. Hilaire, vlakbij Pionsat. Het ligt in de Combraille, een nog onontdekte parel in het midden van Frankrijk. De Combraille zijn de uitlopers van de oude vulkanen van de Auvergne. Het is een heuvelachtig, groen en soms ruig gebied, waar bossen en door boerenhagen omzoomde weilanden elkaar afwisselen. Een afgelegen en mystierieus land met een natuurlijke rust en schoonheid. De heuvels zijn variërend van zacht glooiend tot heel steil. De hoogste top is net boven de 700 m. Les Bouis zelf ligt iets boven de 500 meter. Voor de wat geoefende fietser een prachtig gebied voor tochten.

In deze dunbevolkte streek hebben de mensen nog alle tijd en wordt er nog vriendelijk gegroet. De paadjes tussen de weilanden vragen om je wandelschoenen aan te trekken en de rust en stilte te ontdekken. Roofvogels zijn er volop. En als je geluk hebt is er de kans een ree of een vos tegen te komen.

Een veelzijdig land met een rijk verleden, met oude kuuroorden en ieder dorpje heeft wel een oud Romaans kerkje, waarvan vele gerestaureerd zijn. Een land van eindeloze vergezichten, betoverende bossen, en Koninklijke kastelen, mooi in elk jaargetijde. Kortom, de Combraille in het midden van Frankrijk is er om te ontdekken.

Het gebied is rijk aan water. Talrijke beekjes en vennetjes sieren het landschap, maar het water is ook terug te vinden in de thermische baden. Wij zijn omringd door thermale kuuroorden, zoals Neris-les-Bains, Evaux-les-Bains, Chateauneuf-les-Bains en de wat groter plaats Vichy. Deze kuuroorden vinden hun wortels in de Romeinse tijd. De eerste drie zijn vlak bij, ongeveer een kwartier met de auto en Vichy iets verder weg ongeveer 1 uur rijden. 

Vlakbij komt een kwartsader boven de grond, waar je prachtige kwartsstenen kunt zoeken.

In de omgeving ligt ook een boeddhistisch centrum, wat bezocht kan worden.

Voor de wat actievere vakantieganger is het beklimmen van de Puy de Dôme een leuke uitdaging. Hier heb je een schitterend uitzicht over de oude vulkanen. Ter plekke is paragliding met instructeur mogelijk.

Bij de Sioul zijn kano’s te huur voor een tocht door de Gorge de Sioul.

Het Parc Ecureuil is een klimpark, verdeeld over 6 parcoursen, ook heel geschikt voor kinderen.

Evenals het park Vulcania.

In de zomermaanden is er bijna iedere zondag wel een brocante in de buurt. Waar antiek, kitsch en oude rommel naast elkaar liggen.

Iedere zondagmorgen is de grootste brocante –en antiek markt in Clemont-Ferrand (ongeveer 1 uur rijden).

Iets verder weg, op ongeveer 1½ uur rijden is een groot attractie park “Le Pal”.

En mocht je een liefhebber zijn van golfen, in Neris-les-Bains (afstand ± 15 km) is een golfbaan van 55 hectare met 18 holes.

Lees meer
Landelijk
Bosrijk
Heuvelachtig
Vissen
Vlieg en zweefsport
Wandelpaden

Faciliteiten

Kindvriendelijk
Gezamenlijk zwembad
Internet WIFI
Parkeerplaats
Afwasmachine
Verwarming
Kinderstoel

Recensies
(0)

Er zijn nog geen beoordelingen
Beoordeling toevoegen

Beschikbaarheid

Feb 2020

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Maart 2020

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Beschikbaar
  • Niet beschikbaar
  • Last minute
Laatst aangepast: 19/02/2020 14:59

Foto's

Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze prachtige aanbiedingen!