Vakantiehuis in de cevennen Frankrijk

Vakantiehuizen in de Cevennen Frankrijk

Wandelvakantie vanuit uw vakantiehuis in de Cevennen

In de driehoek Mende-Millau-Alès ligt het Parc National des Cévennes. U kunt er prachtige vakantiehuizen in Frankrijk terugvinden!

Dit prachtige natuurgebied is ruim 90.000 hectare groot, omvat 52 gemeenten en telt slechts zeshonderd inwoners. Het is een middelgebergte, met als hoogste toppen de Mont Lozère (1700 m) en de Mont Aigoual (1565 m). Het landschap is er nog erg ruw, maar ongeschonden bewaard gebleven. In 1878 bereisde de Schotse auteur Robert Louis Stevenson de streek. Hij maakte die tocht te voet en in gezelschap van Modestine, zijn ezel.​

Een vakantiehuis in de cevennen in Frankrijk brengt u tot rust!

En als u over de schilderachtige weggetjes gaat, geflankeerd door beuken-dennenbossen, eikenbossen, afgewisseld door heidegebieden, weilanden en kastanjebomen vergeet dan niet de typische Cevennen architectuur te bewonderen, waarin graniet, kalk en leisteen de hoofdrol vervullen. Maak ook kennis met de geschiedenis en cultuur van de Cevennen door een bezoekje te brengen aan de Magnanerie de la Roque, in Molezon, met zijn tentoonstelling "de Geschiedenis van de Zijden Draad" (Le Fil de la Mémoire), gewijd aan de zijderupsenteelt; het Cevennen museum van Le Vigan en het Museum van de Cevennen Valleien in Saint-Jean-du-Gard, beiden gewijd aan de volks- kunst en geschiedenis van de Cevennen... Proef ook de streekproducten, zoals honing, vleeswaren, de pélardon(rauwe geitenmelk), maar ook typische streekgerechten, zoals de Bajana, een traditionele kastanjesoep!​ 

Alvast veel succes in het vinden naar een vakantiehuis in de cevennen ! Contacteer ons gerust indien we u verder kunnen helpen.

U kunt ons bereiken op helpdesk@vakantiehuizen-in-frankrijk.be of telefonisch op +32 (0) 499 36 99 63 en vraag naar Wouter.

Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze prachtige aanbiedingen!